Het verleden en de toekomst van crypto in de VS
De cryptowereld heeft een turbulente periode achter de rug met betrekking tot het Amerikaanse presidentschap. Het beleid van Biden was gericht op het reguleren van de cryptomarkt. Hoewel het toezicht onder zijn regering soms werd bekritiseerd vanwege een gebrek aan duidelijkheid, werden er toch belangrijke ontwikkelingen gerealiseerd, zoals de goedkeuring van spot Bitcoin- en Ethereum-ETF’s en een groeiende interesse van institutionele beleggers. Trump heeft zich gepositioneerd als een voorstander van Bitcoin en crypto, met plannen voor een nationale Bitcoin-reserve. Zijn doel is om van de VS de ‘cryptohoofdstad van de wereld’ te maken. De komende jaren zullen uitwijzen hoe deze aanpak de cryptowereld zal beïnvloeden.
Bitcoin als goud van het digitale tijdperk?
Gary Gensler, de voormalige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), vergelijkt in zijn afscheidsinterview Bitcoin (BTC) met goud. Hij noemde het een zeer speculatief en volatiel bezit, maar erkende de wereldwijde interesse erin, net zoals bij goud. Deze vergelijking suggereert een potentiële rol als waardeopslag. Hoewel Gensler Bitcoin niet als een security (financiële instrumenten) beschouwt, ziet hij vele andere cryptovaluta als een risico voor investeerders. Hij benadrukt dat veel cryptoprojecten de wetgeving voor securities moeten naleven.
Dubai bouwt eerste crypto toren ter wereld
Dubai zet zijn positie als wereldwijde innovatiehub verder kracht bij met de bouw van de eerste 17 verdiepingen tellende crypto toren ter wereld. Gelegen in de Jumeirah Lakes Towers (JLT), is dit project een samenwerking tussen Dubai Multi Commodities Centre (DMCC) en REIT Development. De toren zal dienen als een centrale hub voor bedrijven in Blockchain, Web3 en DeFi. Het gebouw omvat onder anderen kantoren, blockchain-incubators, AI-innovatiehubs, een crypto club, een NFT-galerij, en een goudwinkel. Het project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2027 voltooid zijn.