Vorige week schreef onze blockchainexpert Berend: ‘Kortom, reden genoeg voor een consolidatie in de markt, zonder dat de fundamentele, stijgende structuur is aangetast’. Tussen toen en nu is er veel gebeurd, terwijl de koers in de cryptomarkt ongeveer op hetzelfde punt staat (i.e. consolidatie). Maar positief nieuws leidt toch vaak tot koersstijgingen? Hoe zit dat?

Een korte tour d’horizon 👇

We stonden stil bij drie belangrijke ontwikkelingen: ETF, Halving en Rente. We observeerden dat de effecten van deze ontwikkelingen zich geleidelijk zouden manifesteren. Inmiddels druppelen de eerste hints binnen dat er fundamenteel wat aan het veranderen is, in lijn met onze observatie.

  • ETF: Sinds een paar dagen kondigen de eerste institutionele partijen aan dat zij de Bitcoin ETF hebben gekocht. Het gaat om partijen zoals Amerikaanse banken JP Morgan en Wells Fargo. Ook de Zwitserse bank UBS en de Canadese Bank of Montreal hebben inmiddels aandelen in één of meerdere Bitcoin ETF’s gekocht. De verwachting is nu dat anderen in hun voetsporen zullen volgen..
  • Halving: ls de halving zijn werk goed doet, wordt het moeilijker om aan Bitcoin te komen voor de beveiligers van het netwerk, de miners. Dit zijn de partijen die met computerkracht de blokken met transacties verzegelen en toevoegen aan de blockchain. Kort gezegd zouden we moeten zien dat het minder rendabel wordt om met inefficiënte computers op zoek te gaan naar nieuwe Bitcoin, omdat het nét zoveel energie kost voor maar de helft van de coins! Dit kunnen we meten doordat de totale rekenkracht van die computers (de zgn. ‘hash rate’) daalt en het Bitcoin-protocol de moeilijkheidsgraad (‘network difficulty’) van het vinden van nieuwe Bitcoin verlaagd. Beide effecten observeren we nu op de blockchain.
  • Rente: Na sterke inflatiecijfers gekoppeld met zwakke economische cijfers uit de VS wacht de markt met spanning af wat de nieuwste inflatiecijfers worden en wat Federal Reserve gaat aankondigen.

🔗 Vond je deze analyse leuk? Volg onze blockchain expert Berend Eggeraat op LinkedIn voor meer van dit soort artikelen.

__Disclaimer:__dit is geen financieel advies of beleggingsadvies. Deze analyses schrijft Berend op persoonlijke titel en zijn gebaseerd op zijn eigen perspectief.

Relevante artikelen

  • DeFi Basics

    31 juli 2024

    Wat is een Decentralized Exchange?

    In dit artikel verkennen we de geschiedenis, voordelen en uitdagingen van DEX's, vergelijken we ze met gecentraliseerde exchanges (CEX's), en bespreken we hun toekomstige ontwikkeling.

  • Wekelijkse Update

    10 oktober 2024

    Wekelijkse Update – 10 oktober 2024

    We praten je bij over Duitse banken die cryptocurrencies steeds meer omarmen, de man achter Bitcoin en de rechtszaak tussen Crypto.com en SEC.

  • Wekelijkse Update

    17 april 2025

    Wekelijkse update – 17 april 2025

    Een mijlpaal voor DeFi. En een duidelijk signaal voor de markt.

Beleggen via Poolder?